Productreview Saal-Digitaal
 
door: Inge Reiffers / Imaginations.nl

Ik wilde al een tijdje de producten van Saal-Digitaal uitproberen omdat ik goede verhalen had gelezen van collega fotografen waardoor mijn nieuwsgierigheid was gewekt. Ik zag dat er mogelijkheid was om een kortingsbon voor een fotoboek of wandecoratie te krijgen in ruil voor een review. Een fotoboek zal het nooit worden omdat ik daar een vast bedrijf voor gebruik en al mijn fotoboeken dezelfde look hebben via zelfgemaakte sjablonen. Dat zou veel tijd kosten om dat over te zetten naar een nieuw bedrijf, maar de wandecoraties spreken mij erg aan. Vooral omdat ik graag eens wat anders wilde proberen dan foto in lijst of op canvas.

Ik had alleen nog geen foto's in m'n hoofd waarmee ik dat zou kunnen doen, tot m'n schoonmoeder verhuisde en graag een foto van haar favoriete dieren van mij wilde voor aan de muur. Perfect!
Ze koos haar favoriete foto uit en ik koos zelf ook nog een foto uit, want twee foto's geven is nog leuker.

De volgende stap was het type wanddecoratie uitkiezen. De keuze is ruim: 2 soorten aluminium, acrylglas, harschuimplaat of galleryprint. Op de keuzepagina staan de verschillen duidelijk uitgelegd en daaronder ook nog eens in een tabel gezet, zodat je de onderlinge verschillen duidelijk kan zien.
Mijn keuze is op Alu-Dibond gevallen, een matte aluminiumplaat van 3 mm dik waarbij maximale scherpte werd beloofd. Klonk goed!

Vervolgens kan je ook nog voor diverse ophangsystemen kiezen (of geen). Ik heb gekozen voor profielophanging omdat je dan een zwevende look krijgt omdat de foto dan een stukje van de wand hangt.

Tijd om de software te downloaden en over te gaan naar de bestelling. De foto's had ik al bewerkt en op maat gemaakt in photoshop, maar je kan ook wat kleine aanpassingen doen ik het software programma. Je hebt daar ook de optie om foto-optimalisatie aan te zetten zodat kleuren en contrast automatisch worden aangepast. Dat heb ik niet gedaan omdat ik dat graag zelf in de hand hou. Er zijn op de site ook ICC profielen beschikbaar voor degene die daar mee werken. Ik heb zelf gewoon een sRGB foto aangeleverd.
De software werkt verder makkelijk, zeker als je vaker dit soort software gebruikt, ik was met een paar minuten klaar.

screendump
Links naast de foto heb je een klein snel menuutje waarbij je ook ziet of de foto van goede kwaliteit is voor de afdruk die je wil maken, top!

Al snel waren de foto's besteld en was het wachten aangebroken. Na een paar dagen werd er een groot pakket bezorgd waarin ik 2 goed ingepakte foto's vond. Ze waren apart verpakt in karton en plastic met een zacht laagje ertussen, prima! Ik heb ze beiden uitgepakt om te kijken hoe het was geworden en ik was zeker niet teleurgesteld.
De foto's op aluminiumplaat zien er zeer strak uit, mooi van kleur en scherp!

voorbeeld2
(disclaimer: kleuren kloppen niet met werkelijkgheid, foto is met telefoon gemaakt met vals licht)

Inmiddels zijn ze in hun nieuwe thuis waar ze door de strakke look en mooie kleuren perfect passen (nog geen foto, ze moeten nog opgehangen worden)

Zal ik nog eens gebruik maken van Saal? Zeker! Veel keuze, makkelijk, snel en een prachtig resultaat!
Ik ben fan geworden van de aluminiumlook, maar wellicht dat ik ook nog eens een andere optie ga uitproberen.